LOGIN
Ton Veringa
15-10-2014  | 

Gisteravond werd ik gebeld met de mededeling dat Ton Veringa was overleden.

Ik weet zeker dat jongere leden zich zullen afvragen, wie was Ton Veringa?

 

Ton was een markante man, iemand van minder woorden dan daden. Hij was jarenlang heel actief voor onze vereniging. Hij heeft diverse functies bekleed en taken uitgevoerd.

 

Ton is een erelid van onze vereniging. Dit erelidmaatschap heeft hij gekregen vanwege zijn grote verdiensten voor ons clubje. Als bestuurder, commissie lid en ook vooral trotse vader van zijn hockeyende kinderen bracht hij vele uren door op ons complex in de Warandelaan.

 

Ton is jaren actief geweest in de Technische Commissie. Hij bekeek ook altijd vele wedstrijden. Niet alleen de wedstrijden van zijn eigen kinderen maar ook andere wedstrijden. Zo kan ik me nog goed herinneren dat hij, ik speelde toen zelf nog in de d-jeugd, als bestuurder mee ging naar een toernooi, waar we met een aantal Warandeteams speelden. Hij kwam kijken naar onze wedstrijd en vertelde me na afloop dat we echt goed gespeeld hadden. We hadden wel dik verloren, maar als Ton dat zei geloofde je dat en ik was apetrots! 

 

Ton wandelde ook veel over "zijn" Warandelaan. Meestal was de wandeling richting nummer 7. Het leek, zeker in die tijd, wel zijn 2e huis. Dat hij wandelde was misschien ook maar beter. Als hij namelijk met de auto kwam hoorde je hem al van verre aankomen. Te veel gas een te lage versnelling en dus hele hoge toeren, daar was Ton.

 

Hij heeft ook samen met anderen veel gedaan op het complex. Er was in die jaren ook een soort bouwploeg. Een aantal vrijwilligers die diverse klusjes deden op het complex. Dat ging van het maken en herstellen van het terrasmeubilair tot het schilderen van het hele clubhuis.

 

Ton was iemand die zich nooit zo op de voorgrond manifesteerde. Hij had echter wel één privilege: Menig bestuurder wil graag een eigen parkeerplaats of barkruk. Ton niet, hij had gewoon een eigen ingang op ons complex. Het "Ton Veringa poortje". De jongeren zal dit misschien niet zoveel zeggen, ga maar eens kijken het is er nog steeds.

 

Ton zagen we de laatste tijd nog wel op de hockey, soms vergezeld met zijn vrouw Riet.

Hij bezocht dan wedstrijden van de 1e teams of kwam naar de Algemene Ledenvergadering. Helaas liet zijn gezondheid dat de laatste tijd niet meer toe.

 

Met Ton verliezen we als vereniging in korte tijd wederom een man die veel heeft betekend voor ons mooie clubje.

Het "Ton Veringa poortje" zal nu waarschijnlijk voor altijd gesloten blijven.

 

Ton bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor MHC de Warande.

 

 

Bestuur Coöperatieve vereniging

Bestuur MHC de Warande

 

Richard van Dijck

Voorzitter

 

 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
5-4-2024  |  Van het Bestuur




 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play