LOGIN
Vrijwilliger van de maand: Maarten van Rijckevorse...
22-5-2024  | 

De ster van de show is Maarten van Rijckevorsel, onze vrijwilliger van de maand! Al 11 jaar lang traint hij met veel enthousiasme meiden- en damesteams. Als kers op de taart heeft hij ook de bar gerund en helpt hij bij de inname en uitgave van trainingsmaterialen. Een echte topper in vrijwilligersland. Bedankt, Maarten!  
Hieronder lees je het interview: 

 

Stel je even kort voor:  

 

Hoi allemaal! Ik ben Maarten van Rijckevorsel, 29 jaar en kom uit Oosterhout. Ik woon alweer 4 jaar samen met mijn (ondertussen) vrouw Marit, hond Mythos en sinds 31 maart onze dochter Mette. Jarenlang ben ik vooral bekend geweest bij De Warande als het broertje van Veronique, maar die is alweer jaren weg. Wel heeft ze mij aangestoken met het enthousiasme om vrijwilliger te worden bij de mooiste hockeyclub van Oosterhout. 

 

Ik hockey sinds 2012 bij De Warande (hiervoor bij MHCT), maar ben een aantal jaren er tussenuit geweest. Ondertussen ben ik weer iets van 6 jaar terug bij wat nu de Heren 3 is.  

 

Tussen de training en wedstrijd door werk ik als Lead Auditor voor veiligheids- en kwaliteitsnormen bij een certificerende instelling. 

 

Wat is je rol als vrijwilliger bij De Warande en waarom doe je vrijwilligerswerk 

Met een beetje pijn in mijn hart is dit mijn laatste jaar als trainer na 11 jaar bij verschillende meiden en damesteams. Daarnaast ben ik één jaar barhoofd geweest en help ik sinds vorig seizoen met de inname en uitgifte van trainingsmaterialen. 

 

Ik vind het geweldig om iedere dinsdag te lachen met Dames 4. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen aan de club, want iedere vrijwilliger extra legt minder druk op de huidige groep geweldenaren. 

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij De Warande zo leuk? 

Het leukste van alles komt neer op hoe snel je nieuwe mensen leert kennen als vrijwilliger. De Warande is een hechte club en er is veel waardering voor zelfs de kleinste taak die gedaan wordt. 

 Wat is je mooiste herinnering aan De Warande? 

Dat is moeilijk kiezen! Ik vond het lustrum toernooi een geweldig idee met een goed feest er achteraan. Maar het leukste vind ik het teamweekend van Heren 3. Afgelopen jaar voor het eerst plaatsgevonden, maar dat gaat dit jaar zeker weer herhaald worden. 

 
Wat zijn je hobby’s/beoefenen je zelf een sport? 

Ik zit (te weinig) nog wel eens op een wielrenfiets, maar daar komt het de laatste tijd niet meer van. Verdere hobby’s bestaan vooral uit een Bourgondische levensstijl, met het periodiek genieten van speciaalbiertjes. 

 

Je kunt me wakker maken voor.. 

Een vers getapte 3 liter pitcher in het zonnetje na een winstpartij. 

 

Ik heb een hekel aan... 

Mensen die niet komen opdagen voor trainingen terwijl ze er wel zouden zijn. En verliezen van Heren 4 natuurlijk. 

 

Wat doe je in je vrije tijd buiten het vrijwilligerswerk? 


Momenteel ben ik vooral druk bezig met onze baby van een paar weken oud haha. Maar verder loop ik graag in het bos met onze hond Mythos 

 

Eventueel extra informatie die je kwijt wilt? 

Hier ga ik het goede voorbeeld van mijn voorgangers gebruiken door op te roepen aan iedereen om een (kleine) taak op te pakken als vrijwilliger! 

 
Aan wie geef je het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom? 

Graag geef ik het stokje door aan naamgenoot Maarten Kerkhofs. Hij zorgt er zoveel voor als achter de schermen voor dat we iedere week weer terecht kunnen bij het clubhuis. Hij zit in het klusteam en is barhoofd. Daarnaast is hij ook nog in de videotoren te vinden om ons van beeldmateriaal te voorzien. Echt een man die met altijd met een lach op zijn gezicht bij de club rondloopt en daarom mag hij zeker eens in het zonnetje gezet worden! 

 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play