LOGIN
John Oomen
23-3-2015  | 

Meneer Oomen, zo sprak je hem altijd aan. De man die keurig in pak aanwezig was op de club. Dat was onze voorzitter erg betrokken bij de club. Hij had ook echt de uistraling van een voorzitter. John was de voorzitter daar was nooit een misverstand over. Iedereen wist dat ook.

Hij was een echte bestuurder. Als jonge jongen kijk je altijd op tegen een man als meneer Oomen, de " baas”  van onze mooie vereniging. Wat was het dan toch geweldig als hij je ook nog bij naam kende! Fantastisch, meneer Oomen wist wie je was. Hij was altijd bezig met zijn vereniging. Samen met Riet leek het wel een soort familiebedrijfje. Altijd waren ze langs de velden te zien en altijd even geïnteresseerd. Van John ( later ben ik toch maar gewoon John tegen hem gaan zeggen) mochten we nooit in de cirkels op het doel slaan, als de velden leeg waren, dat was niet goed voor de velden. (We speelden toen nog op gras) Maar hij wilde  toch nog wel even weten wat de uitslag van je wedstrijd was geweest, voordat je weg moest uit die cirkels.

Wanneer je op zondagavond thuis was en de telefoon ging tussen 19.00 en 20.00 uur dan wist je het al; vergeten het wedstrijd formulier in het bakje te doen.

John en de Warande dat is iets wat je in een adem uitspreekt.

Hij is 5 jaar na de oprichting van de vereniging lid geworden van de toen nog RK-MHC de Warande. Als 20 jarige speelde hij zijn eerste wedstrijden voor de Warande.

Ik zal het moment ook nooit vergeten dat ik na mijn verkiezing tot voorzitter van John een stevige hand kreeg met de woorden " ik weet zeker dat jij een hele goede voorzitter gaat worden” . Een mooier compliment op dat moment van deze man kun je je niet wensen.

Regelmatig sprak hij me nog aan langs de lijn met een goed tip of gewoon de bemoedigende woorden: "je doet het goed hoor”. Dit soort kleine opmerkingen hebben zo’n impact en geven je dan weer zoveel energie om door te gaan. Dit geeft maar weer de eeuwige betrokkenheid van John aan bij ons clubje en zijn vermogen tot stimuleren en relativeren. Wat ik ook erg zal missen is het beeld van de Alfa die door de Warandelaan rijdt met John en Riet samen op weg naar de hockey. Ook dat is zo’n beeld dat zo vanzelfsprekend is, je kunt je gewoon niet voorstellen dat dit nu nooit meer gaat gebeuren.

John had ook een vaste plaats in de hoek van de bar om met zijn vrienden na de wedstrijden, onder het genot van een borrel, een goede analyse te geven over wat er het veld was gebeurd. Hoewel we geen gedestilleerd mochten schenken wist John toch wel een glaasje jenever te regelen. De "deskundigen” hoek was voor hem ook erg belangrijk het gewenste luik voor frites en kroketten zag hij op die plaats echt niet zitten. Die kwam er dus ook niet.

De meesten van ons zullen John toch hoofdzakelijk herinneren als bestuurder.

Hij is ruim 33 jaar als bestuurder betrokken geweest in diverse functies bij "zijn" vereniging. John is secretaris en voorzitter van de technische commissie geweest. Maar de functie waarmee hij toch het beste geïdentificeerd kan worden is voorzitter. John is echt in al die jaren "Mister" Warande geworden. Soms kom je bij verenigingen waar men dan vraagt of die "kleine grijze meneer” nog steeds voorzitter is. Heel typerend voor John is ook dat alle generaties binnen onze club hem kennen. We zullen hem allemaal herinneren op onze eigen manier als speler, bestuurder, supporter en zelf bij de jongste jeugd als ‘die aardige oude meneer in een pak met bril en stok’ langs de lijn bij D1 en H1 op zondag.

Ik weet zeker dat ik namens alle leden spreek dat wij ons erelid en de man die al meer dan 60 jaar lid is van MHC de Warande enorm gaan missen! John en Riet Oomen een begrip dat altijd zal voortleven en ik hoop dat we Riet nog wel gewoon iedere zondag en de andere dagen van de week op ons paviljoen zullen zien.

Een tastbare herinnering zal gelukkig altijd aanwezig blijven in de "John Oomen boom”!

 

Lieve Riet, Mechteld , Dick en partners Mariëlle, Gerben-Jan, kleinkinderen: Suzan, Jaap, Casper, Feline en Timo, heel veel sterkte in de komende periode.

 

Namens de CV en het Bestuur van MHC de Warande.

 

Richard van Dijck

Voorzitter MHC de Warande

 

 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
24-4-2024  |  Van het Bestuur
5-4-2024  |  Van het Bestuur




 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play