LOGIN
Van de voorzitter
22-3-2015  | 

Beste Leden,

 

Graag wil ik jullie informeren over een paar zaken waar we mee bezig zijn op het moment.

 

Nu we allemaal weer lekker bezig zijn op het veld en het voorjaarszonnetje zich af en toe al weer laat zien zijn wij ook weer driftig aan de slag gegaan.

 

We hebben voor de komende periode een paar belangrijke zaken op de agenda staan. Omdat we gemerkt hebben dat we met best veel zaken bezig zijn wilde we toch graag wat versterking in ons bestuur.

Het was niet eenvoudig om een geschikte kandidaat te vinden, iemand die het leuk vindt, die bestuurlijke ervaring heeft en ook nog wat tijd beschikbaar heeft voor deze mooie klus. Uiteindelijk ben ik erg blij dat we jullie kunnen melden dat we die geschikte kandidaat hebben gevonden.

Hans-Peter van Eck ( HP) is per direct toegetreden tot ons dagelijks bestuur. HP is al jaren actief betrokken bij onze vereniging waar ook zijn kinderen hockeyen of hebben gehockeyd. Hij is zelf de laatste jaren actief als manager van H1. HP heeft naast leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven ook bestuurlijke ervaring bij o.a. een andere hockeyvereniging. Omdat Susan heeft aangegeven de functie van secretaris niet meer te kunnen combineren met haar maatschappelijke carrière en zij wel in het bestuur actief wilde blijven, maar dan in een andere functie, hebben we dit op deze manier prima in kunnen vullen.

De functie van Secretaris wordt nu bekleed door HP, waarmee hij direct lid is van ons dagelijks bestuur.

 

Susan gaat zich binnen het bestuur specifiek bezighouden met werven van vrijwilligers en heeft als aandachtsgebied de jongste jeugd, daar waar het niet gaat om hockey technische zaken. Ook zal zij activiteiten gaan verrichten voor de club van 100.

 

Wij denken dat we op deze manier op een betere en intensievere manier in staat zijn om de club te kunnen besturen.

 

Verder zijn we nog steeds aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn m.b.t. onze accommodatie. Dit is een dossier wat erg belangrijk is voor ons om een volgende stap te kunnen maken. Wat ik hierover kan zeggen in dit stadium is, dat wij als vereniging onze wensen bij de Coöperatieve Vereniging hebben weggelegd.

We zijn nu aan het onderzoeken hoe deze wensen te realiseren zijn, rekening houdend met onze sportieve ambities en de beperkte financiële ruimte, die we hiervoor hebben binnen onze exploitatie. De gesprekken die we hierover voeren met de CV verlopen erg prettig en constructief. Op dit moment is de inzet, om te kijken of we in ons lustrum jaar 2017, het jaar waarin we 70 jaar bestaan onze accommodatie aangepast kunnen hebben aan de eisen van deze tijd met behoud van de charme van nu. Hierbij dus heel duidelijk rekening houdend met sportieve ambities en financiën. Zodra we hier over concreter kunnen worden, zullen we dit zeker bij jullie melden.

 

We zijn verder weer druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Het zoeken van trainer-coaches en het maken van vóór-selecties voor de verschillende teams is weer in volle gang. Dat dit ook nu weer niet eenvoudig zal zijn, hoef ik jullie niet te vertellen. We hebben er echter het volste vertrouwen in dat we het ook voor het nieuwe seizoen weer goed geregeld gaan krijgen. In sommige gevallen hopen we de zaken ook eerder en soms anders of beter te kunnen invullen. Hierover zullen we de komende periode meer duidelijkheid proberen te verschaffen.

 

Sportief gezien doen we het ook niet slecht dit jaar. Hoewel we ook nu weer van sommige teams vooraf iets meer verwacht hadden, zijn er andere teams die daarentegen  boven verwachting goed presteren. Ik wil graag speciaal  D1 noemen. Zij presteren zo goed op het moment, dat promotie tot de mogelijkheden gaat behoren. Zij kunnen de komende periode al onze support gebruiken zodat er zelfs weer een kampioensfeestje in zou kunnen zitten. Dus kom allemaal om onze meiden aan te moedigen!

Ook ons H1 heeft de draad na de winterstop weer opgepakt en met veel versterkingen van JA1 zien hun wedstrijden er ook aantrekkelijk uit. Hier toch weer een bewijs dat we veel talent hebben bij de Warande. De zondagen dat zij thuis spelen hopen we ook op veel support zodat zij nog de nodige punten in Oosterhout gaan houden. De mix van de jongens uit de A met de ervaring van de jongens die al wat langer in dit team spelen is echt fantastisch om te zien.

In de jeugd zien we ook veel leuke wedstrijden en ook daar hopen we aan het einde van het seizoen nog de nodige kampioenen te kunnen huldigen.

 

Ook het Warande Hockey College is weer gestart. Dit concept is iets waar andere verenigingen jaloers op zijn. Dit komt niet in de minste plaats door de begeleiding die de trainingen verzorgt, hier staan echt hele goede trainers die ervoor zorgen dat je op specifieke onderdelen beter gaat worden. Het gaat hier om techniek trainingen. Dat hier ook hele vooruitstrevende methoden  gebruikt worden maakt het extra bijzonder. Ook de belangstelling voor de loopscholing is overweldigend. Het nut kun je al direct terug zien bij de deelnemers in hun wedstrijden.  Kortom sportief gezien hebben wij er alle vertrouwen in!

 

Onze organisatie is ook veranderd. We kijken nu terug op ruim een half jaar waarbij Tom de functie als gastheer vervult. Wij denken dat dit de juiste uitwerking heeft op de sfeer die we graag gezamenlijk willen uitdragen. De kaarsjes op de bar en de statafels op tijd buiten, zijn toch wat kleine zaken die ervoor zorgen dat het nog  gezelliger wordt aan de Warandelaan. Met de komst van Tom is het voor Jacqueline ook weer wat eenvoudiger geworden om zich volledig te kunnen richten op de organisatorische kant van onze vereniging. Ook verricht zij een aantal activiteiten voor de CV. Dit zijn zaken die er voor zorgen dat ons complex er prima bij ligt.

Al met al zijn wij ook best tevreden over de huidige invulling. Uiteraard kunnen ook hier altijd nog wel wat zaken anders georganiseerd worden zodat we nog professioneler onze vereniging kunnen besturen.

 

Tot slot onze financiën. het blijft, in de huidige tijd helemaal, een enorme uitdaging om de goede balans te vinden tussen onze inkomsten en onze uitgaven. Dit jaar slagen we daar ook weer redelijk in. Alleen de inkomsten uit sponsoring vallen wat tegen waardoor we met elkaar nog voor een mooie uitdaging staan om de komende periode nog voor wat extra sponsoring te zorgen. Zoals jullie ongetwijfeld al hebben kunnen merken is Martin met zijn team volop bezig om te zorgen voor extra sponsorinkomsten. Een oproep aan jullie allen om ons hierbij te helpen. We hebben die gelden echt nodig om al onze plannen te kunnen realiseren.

ook hier is het credo "als we het samen doen dan moet het lukken, want wij zijn Warande!”

 

Als jullie nog vragen hebben dan weten jullie ons te vinden.

 

 

Bestuur MHC de Warande

 

Richard van Dijck

Voorzitter

 

 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
24-4-2024  |  Van het Bestuur
5-4-2024  |  Van het Bestuur




 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play